пʼятницю, 3 квітня 2020 р.

Деміївська пивоварня

Помітне місце на Деміївці займали корпуса медо-пивоварного заводу, який належав німецькому фабриканту Карлу Шульцу. Датою його заснування називають 1865 рік, але насправді деміївське пивоварення зародилося на декілька десятиліть раніше. Спочатку завод знаходився у дерев'яному приміщенні і давав усього 30 тисяч відер хмільного напою. У кінці 1880-х років завод реконструювали і збудували нові корпуса. Офіційний рік заснування підприємства - 1881.
 Коли у 1914 році розпочалася війна з німцями, завод у Шульців відібрали ("секвестували").  За часів радянської влади продовжували випускати цю саму продукцію, причому це вже був "Пивоваренний завод №1".
     Останнє пиво на заводі зварили у вересні 2003 року.  2009 рік - останній рік існування заводу. Господарський суд Києва прийняв рішення про ліквідацію ЗАТ  "Київський пивзавод № 1". 
Фото Антона Короба
Пропонуємо Вашій увазі захоплюючу подорож залишками колишнього великого підприємства нашого мікрорайона.   Автор віртуальної екскурсії "Колишній пивоварний завод Карла Шульца на Деміївці" -  читач нашої бібліотеки Антон Короб.  Читати далі...

Немає коментарів:

Дописати коментар